Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gyakori kérdések

Gyakran ismételt vászonképes kérdések

Itt biztosan találsz választ... Olvasd el a lényeg itt van...

Veszít a képem a tartalmából a vakráma oldalára kerülő résszel?

A legtöbb esetben nem. Ha a kép arányai megegyeznek a választott méret arányaival, akkor semmi nem kerül le a látható felületről. Az oldalát tükrözéssel oldjuk meg, de ha szeretnéd, akkor lehet egyszínű is a keretre futó rész. Fontos a fekvő képnél, ha állónak szeretnéd ott biztos lesz veszteség!

Mi az a vakráma? (keret)

Egy olyan keret, amire ráfeszítjük a vásznat, így az "láthatatlan" lesz, hátulról persze nem ;) Ez tartást ad a vászonképnek, ennek segítségével válik falra akaszthatóvá.

Vállaltok vászonkép keretezést is?

Mi csak vakrámára feszítjük a vásznat, keretezéssel nem foglalkozunk.

Mi van ha megsérül a vászonképem a szállítás közben?

Semmi baj. Ilyenkor csak annyit kell tenned, hogy jelezd nekünk a csomag átvételekor. Fontos: fotózd le a sérülést és a csomagolást, hogy jelezni tudjuk a szállítóink felé. Küldünk egy futárt, aki elhozza a sérült képet, és legyártjuk Neked újra, ezért egy fillért sem kell érte fizetned, hiszen nem tehetsz arról, hogy a szállítás során megsérült a kép.

Ha a képem minősége nem megfelelő a kívánt vászonkép mérethez, akkor is automatikusan nyomtatásra kerül?

Nem. Minden esetben ellenőrizzük a kép minőségét, és ha nem megfelelő, akkor jelezzük feléd, javaslatokat teszünk más képre, esetleg másik méretű vászonképre.

Mennyi idő alatt készül el a vászonkép megrendelésem?

Ez változó, attól függ mennyi sürgős munkánk van. Gyártási idő 3-4 munkanapra tudjuk vállalni.

Hogyan tudom felakasztani a falra a vászonfotómat?

Elég egy tiplit rögzítened a falba, (persze egy szeg is megteszi) amibe kerül egy csavar, és a vakrámánál fogva már fel is akaszthatod a képet. Tehát a fa közvetlenül ráfekszik a csavarra. Ez azért jobb, mint az akasztó, mert így a kép nem áll el a faltól, szépen rásimul.

Mi a maximális méret egy vászonkép esetében?

Maximum 200 x 130 cm-es képet tudunk készíteni. A 130-as méretet a vászon szélessége szabja meg, a 200 cm-es méret egy fizikai határ, amit a szállíthatóság és a stabilitás miatt határoztunk meg. 4 cm vastag vakrámát javasolunk a stabilitás érdekében.

Hogyan fizethetem ki a vászonfotómat?

  • Fizethetsz készpénzben átvételkor (akár kiszállítást kérsz, akár nálunk veszed át a képedet az üzletünkben)
  • Fizethetsz online bankkártyával vagy előreutalással ( akkor küldjük a díjbekérőt, amikor már biztosan gyártható a fotód)

Miért nem fizethetek itt és most bankkártyával előre?

Az volt a baj ezzel, hogy nagyon sok esetben a rendelés feladása után változtak bizonyos dolgok. Plusz vászonkép, extra, mégsem akkora lett... Na ez így kezelhetetlen volt a pénzügynek. Csak a nézőkép jóváhagyása és a manuális egyeztetés után lehet fizetni.

Mennyire tartósak és időtállóak a vászonkép színei?

Nagyon sokáig. A festék gyártónk 10 év garanciát ad a festékre. Ez beltérre vonatkozik, ha közvetlenül éri napfény, néhány év alatt valamilyen mértékben fakulásnak indulhat kb 5%-ban. Sajnos a napfénynek nehéz ellenállni, mi sem tudjuk teljes mértékben megoldani. Szerencsére legtöbben lakásban vagy irodában szokták elhelyezni, itt soha nem volt abból gondunk, hogy egy vászonkép kifakult volna.

Hol tudom feltölteni a képemet? Mi lehet a baj?

Legvalószínűbb, hogy túl nagy a képed. Ez amúgy jó hír, mert azt jelenti, hogy jó minőségű vászonképet tudunk majd készíteni belőle. 5 Mb-os kép felett a http://mammutmail.com vagy a http://wetransfer.com segítségével küldd el nekünk a képet az info@alomkepek.hu email címre.

Saját magam szeretném vakrámára feszíteni a vászonnyomatot. Hogyan kell megrendelnem?

Úgy kell számolnod, hogy a kép méretéhez hozzáadod a keret vastagságát, és még hozzáadsz körben kb 5cm-t (minden oldalon), hogy a keret hátuljára futó felületre is maradjon vászon.

Például egy 50x40 cm-es 4 cm vastag kerethez a következőképpen számolj:

  • 50+(4+4)+(4+4) = 66 cm
  • 40+(4+4)+(4+4) = 56 cm
  • Tehát a vászon mérete 66x56 cm !!

 

Figyelem! Miért világos a kapott nézőkép, mint az eredeti kép?

Mindig világosítunk az előkészítésnél, mivel a nyomtatás során a vászon szerkezetéből fakadóan magába szívja a festéket, ezáltal sötétebb tónusokat eredményez. Így némi világosítás után fogjuk tudni elérni a kívánt hatást.

Nincs megjeleníthető termék.

Keresés